ProjectenEurojust Den Haag

Architectenbureau Mecanoo situeert de nieuwbouw in de bebouwingsrichting van de oorspronkelijke gebouwen aan de kant van de Johan de Wittlaan. Aan deze zijde komt het hogere deel van het gebouw. Een laagbouw steekt het bosrijke gebied in en sluit in schaal aan op de bebouwing die hier direct omheen ligt.

Het gebouw zelf heeft een lichte gevel van composietelementen. Glazen panelen hellen dan weer naar voren, dan weer naar achteren, of ze staan een slag naar links of rechts gekeerd. Binnenin domineert een dubbelhoge lobby met verdiepingshoge ramen de ruimte. Hoe lager het gebouw, hoe meer pricacy het pand biedt. Een brede trap met uitzicht op de tuinen daalt af naar de ondergrondse verdiepingen. De tuinen rondom de nieuwbouw zijn vormgegeven als een glooiend duinlandschap dat in vorm en begroeiing aansluit op de directe, groene omgeving van de wijk Zorgvliet.

Wolfs Welding Projects heeft op dit project een 2 tal stempelconstructies gemonteerd en gedemonteerd. De stempelconstructies was een hangende constructie op de diepwanden te versterken tijdens de bouw.

Eurojust 1   Eurojust 2